neděle 12. prosince 2010

Horor

V HororuPivní fond v sobotu dne 11.12.2010 ukončil 129. akcí v pořadí svoji činnost (pro letošní rok). Zasedání se konalo jako každoročně v Hororu, ale žádný horor to nebyl.
Počasí v exteriérech bylo sice špatné, ale v interiéru bylo dobře. Pivo bylo kvalitní (nevím, co kdo tam občas vymýšlí za problémy), k večeři měla většina účastníků údajně skvělé chlupačky. Ti, pro něž je tento pokrm nestravitelný, měli skvělý přírodní řízeček s vynikajícími hranolkami a stravitelnou oblohou. Během večera byla v nezvyklém klidu probrána řada tradičních témat dotýkajících se takřka všech složek života lidského. Mezi nejdůležitější však tentokrát patřila tíživá finanční situace Pivního fondu vzniklá nadměrnou spotřebou při některých akcích.
Předseda byl jako vždy velmi dobře připraven a navrhl 2 varianty možného řešení revitalizace. A to takovým způsobem, aby nebylo následováno řeckého modelu. Z diskuse vyplynulo, že realizována bude varianta jednorázového příspěvku 200 Kč splatného do 8.1.2011 do 22. hod. Tuto mimořádnou "chlastací daň" uhradí potenciální účastníci akce Chlívce. Toto řešení se jeví z pohledu široké členské základny jako sociálně nejcitlivější, neboť rovněž navrhované zvýšení měsíčních příspěvků o 50 Kč by mohlo již tak napajté rozpočty některých sociálně slabších vrstev napnout až ke konečnému prasknutí.
Aby nebylo levicových myšlenek dost, byl rovněž zamítnut návrh na krácení rozpočtu na výdajové straně, a bylo drtivou většinou přítomných členů rozhodnuto, že se vše tak nějak po sociálně demokraticku prochlastá co nejdříve. Na závěr došlo v jednom případě i na tradiční uklidňující spánek, což bylo logickým vyústěním náročnosti probíraných témat. Konečné výsledky (tj. pivní výkony jednotlivců) budou zveřejněny až budou známy. Za tímto účelem bude v pondělí skupinou fotbalistů navštíven znovu Horor a výkony jednotlivců budou probrány ve vší počestnosti a tajnosti při některé příští sešlosti v nějaké restauraci. Zatím lze konstatovat, že bylo investováno tento večer do potrubí členů 2 200 Kč, což lze hodnotit jako úsporný program. Tímto je potřeba poděkovat všem členům, kteří se nezúčastnili, za jejich přínos. Dále jsem zplnomocněn jim sdělit, že akce opět nestála za H...., ale slovy klasiků Pivního fondu "byla nejlepší jaká se kdy v historii konala" a dovoluji si tvrdit, že příští bude zase ještě lepší.
Zapsal:
kdo jiný než Předseda

Žádné komentáře:

Okomentovat