pondělí 10. ledna 2011

130tka ve 100vce

Jubilejní 130.akce Pivního fondu se konala v resturaci Stovka u pana Gurina. Tradiční halas členů PF rozčeřil poklidné sobotní stojaté vody tohoto zařízení.

Servírovala se piva různých druhů, z nichž šla nejvíce na odbyt plzeňská 12tka (93 ks).  Celkově bylo ale vychlastáno plných 118 piv a dosaženo ne zrovna úchvatného průměru 6,94 ks na jednu hubu. Přispěla k tomu i únava některých členů z akcí předešlých. Takže ani někteří osvědčení borci, ač dělali co mohli, průměr alespoň nad 7 piv nedotáhli. Obsluha byla vzorná i sličná, ceny nezvykle mírné. Byla určitě probrána všechna obvyklá témata, což pisatel nemůže úplně potvrdit, neboť v důsledku pozdního příchodu seděl mimo centrum největšího ryku. Proto je tato zpráva jen situační a krátká. Akce však především výraznou měrou přispěla k revitalizaci kasy organizace, protože řada tradičně solventních členů si předplatila příspěvky na měsíce dopředu a řadě členů se podařilo odčervenit. Navíc většina potenciálních zájemců o příští akci, tj.kratší výjezdní zasedání na Chlívcích, uhradila "chlastací daň" ve výši 200 Kč. Ti, kdož tento obnos neuhradili, se akce tedy nezúčastní a budou ji sledovat pouze na web-kamerách ze svých domovů, případně si otevřou okna, aby to alespoň slyšeli.

Několik nejstatečnějších se rozloučilo tzv."chodníčkovou" a v pokročilé popůlnoční době se vydalo na cestu k domovům, při níž se jim podařilo zdárně překonat nástrahy větráků radniční vinárny.

Zapsal:

                                                                                                            Předseda

Žádné komentáře:

Okomentovat