úterý 23. srpna 2011

Žacléř - Bobr 2011

úterý 16.8.2011 - Den odjezdu

Odjezd byl již tradičně v 15 hodin z náměstí. Sešlo se nás tu deset cyklistů. Pořídili jsme si předstartovní foto. Kvůli mokrému terénu jsme zvolili cestu více po silnici přes Lísky, Kozínek, Polici, Žďár, Dědov. Zde jsme se minuli s Předsedou, který se právě vracel z práce, namísto aby jel s námi. Cesta ubýhala rychle a než jsme se nadáli, byla tu odbočka v Dolním Adršpachu na Zdoňov. Ve Zdoňově jsme poprvé vjeli do terénu a odbočili na bývalou Libnou. Největší překvapení nás čekalo těsně před hranicí s Polskem, kde bylo nečekaně občerstvení. Sice to byl jen dřevěný bufík s terasou, ale přesto lahvový Bernard přišel vhod.

Pak jsme už překročili hranice do Polska, kde nás čekal sjezd do Chelmsko Slaskie. Kolem Dvanácti apoštolů (kterých bylo jedenáct) jsme pokračovali vlevo na Lubawku a zpátky do ČR přes přechod Královec.  Zde jsme se zastavili v druhé a poslední občerstvovací stanici U Kohouta. Posilněni pivem a polévkou jsme pokračovali po dlouhé rovné silnici stoupáním kolem dolu Jana Švermy do Žacléře. Batohy a kufry jsme tu již měli a hlavně zapnuté chlazení, což zařídil náš spolehlivý člen Jenda, za což mu jest udělen Řád zlatého stěhováku. Jako poslední již za tmy přijeli bratři Kosové, kteří vyjížděli o dvě hodiny později než hlavní peloton a zvolili mnohem delší trasu.

Záznam trasy: Hronov - Žacléř Bobr.

středa 17.8.2011 - Kreativní den

Tento den se ukázalo, jak je PF kreativní a plány umí měnit z minuty na minutu. Původně pěší výlet na Stachelberg nakonec skončil výletem na kolech, především z důvodu dočasné nepřítomnosti necykloidních členů. V pevnosti jsme nakonec nebyli, protože bychom museli čekat až na další prohlídku, takže jsme si prohlédli bunkr alespoň z venku. Ze Stachelbergu jsme pokračovali po červené těžkým stoupáním na Kámen. Před vrcholem se naše cesty opět rozdělili, kde zdatnější skupina odbočila na cyklostezku 26B a sjezdem přišla o nastoupené metry, rozvážnější skupina zvolila pokračovat ve stoupání po červené na Kámen a Dvorský les. Ke spojení obou skupin došlo opět u Skotského náhorního skotu na Rýchorském kříži. Sjeli jsme všichni na oblíbenou boudu Hubertus, kde jsme se občerstvili. Jen nad složením piv jsme kroutili hlavou (Holba, Litovel). Odpoledne pak probíhali tradiční zábavy PF jako karty nebo pétanque.

Záznam trasy: Žacléř - Stachelberg - Rýchory

čtvrtek 18.8.2011 – Bazénový den

Čtvrtek si na nás připravil velmi horký den. Po různých variantách zvítězila ta u bazénu. Ano někteří členové opět sedli na kolo a projeli blíže nespecifikované tratě. Na pozdní oběd jsme zašli do restaurace U Krakonoše. Koupání v bazénu bylo velmi osvěžující. K večeři se smažily bramboráky v kotlíku, což si dá patentovat šéfkuchař Zvíře a kuřecí maso mistrovsky ochutil Leoš. Večerní a noční rozpravu nelze veřejně publikovat a vlastně si ji (raději) ani nepamatuji. Snad jen to, že v ní exceloval Jenda.

pátek 19.8.2011 – Den průtrže mračen

Na pátek byly hlášeny přeháňky, které se bohužel potvrdili. Ta první nás skropila ještě před polednem a byl to dost vydatný liják. Po vyjasnění oblohy se členové různě zdatní vydali (ale někteří zůstali) na kratší nebo delší cyklovýlet. Ovšem druhá průtrž mračen přišla v době, kdy některé skupinky cyklistů byly ještě na cestě a museli bojovat nejen se silným větrem, ale zároveň dávat pozor, aby se neutopily. Nejvíce to odnesli bratři Kosové, kteří přijeli obaleni bahnem. Vyzdvihnout musím i večeři: vepřo, bramborové šišky, zelí od šéfkuchaře Leoš za což bych si mu dovolil udělit Řád vařečky zlaté. V podvečer přijela návštěva hostů PF (Honzik a Gregor) a nutno říci, že večerní zábavu velmi oživili.

sobota 20.8.2011 – Den návratu

Do 10 hodin jsme museli opustit chalupu a tak se po ránu balilo a uklízelo. Odvozem batohů byli pověřeni hosté a Erik, děkujeme. Na zpáteční cestu na kolo nasedlo již jen sedm členů, protože ostatní odcestovali nebo byli odvezeni v minulých dnech. Zpáteční cesta až do Libné byla stejná jako při příjezdu. V Libné jsme odbočili vpravo na cyklostezku 4036 do Horního Adršpachu. Pak už jsme jen sjížděli přes Hodkovice a Janovice poměrně svižným tempem až do Stárkova, kde jsme se naposledy zastavili na občerstvení při našem putování. Návrat do Hronova byl necelou hodinu po poledni.

Záznam trasy: Žacléř, Chlemsko, Adršpach, Hodkovice, Stárkov, Hronov.

Celkově na výjezdním zasedání bylo vypito 580 piv na chalupě a 173 piv mimo chalupu. Celkem za akci 753 piv.

Žádné komentáře:

Okomentovat