čtvrtek 25. září 2008

PF v OH

Plasnice
Ve dnech 20.-24.8.2008 se uskutečnilo tradiční každoroční výjezdní zasedání Pivního fondu, tentokrát v Plasnici v Orlických horách.
Bylo však netradiční v mnoha směrech:
1. stalo se mistrovstvím Pivního fondu v jízdě na horských kolech v kombinaci s mistrovstvím PF v pití piva,
2. předcházela mu pozoruhodná příprava většiny členů, kteří v průběhu dvou měsíců před začátkem akce podstoupili opravdu drsný cyklistický trénink, aby nebyli poslední v žádném stoupání,
3. poprvé v historii PF se stalo, že se nějaké akce nezúčastnil Předseda (přijel až v pátek, pochopitelně také na horském kole),
4. naposled v historii PF se stalo, že se výjezdního zasedání zúčastnil Předseda (kombinace vrcholvé horské cyklistiky a vrcholového chlastu je pro něj již smrtelná).
V dalších směrech však již bylo tradiční.

Počasí bylo během akce následující:
den počasí pro cyklistiku pro pití piva
středa 20.8.2008polojasno-oblačno, + 21 Coptimálníoptimální
čtvrtek 21.8.2008polojasno, + 23 Coptimální optimální
pátek 22.8.2008 oblačno, + 23 C optimálníoptimální
sobota 23.8.2008zataženo, + 16 C optimální (pro Kosáky)
horší průměr (pro ostatní)
optimální
neděle 24.8.2008zataženo, dešť.přeh., + 12 C
optimální (pro Kosáky)
na hovno (pro ostatní)
optimální
Takže i povětrnostní podmínky byly po většinu času pestré činnosti výjezdního zasedání nakloněny, a když nebyly, tak si členové vytvořili optimální podmínky vlastní.
Každý den byla činnost rozdělena do dvou skupin - sportovní a hospodářské.
Sportovní skupina po zdravé snídani (většinou ovesné vločky) vyrazila na cyklistický výlet bez náročných stoupání (jak pro koho) ve volném (jak pro koho) tempu. V rámci výletu chlapci poznávali a plnými doušky nasávali dary Orlickohorské přírody a v krátkých přestávkách nasávali iontové nápoje (Gambrinus 12, Staropramen 12, Plzeň 12 apod.). Skupina hospodářská se věnovala mytí nádobí, úklidu chaty, přípravě stravy, hlídání olympiády a vyprazdňování zásob piva. Ve večerních hodinách docházelo ke spojení obou skupin a ke konzumaci hospodářskou skupinou připravené krmě. V rámci těchto poetických večerů probíhaly panelové diskuse brainstormingového charakteru na různá renesanční i jiná témata zahrnující široké spektrum od vzniku lidstva přes politické a hospodářské problémy globalizovaného světa až k problematice mezilidských vztahů. Občas dokonce došlo i na několik doušků k tomuto účelu dovezeného piva.
Celkově lze konstatovat, že kromě již zmiňovaného zocelení fyzična a zušlechtění duševna se podařilo po doušcích vyzunknout 561 půllitrů piva (což představuje průměr zhruba 40 piv na zúčastněný chřtán) a malé stádo různého hospodářského zvířectva.
Tož přátelé! S provoláním "není se za co stydět" končím svoji zprávu o akci a plním tím svoji lehce časově zanedbanou zpravodajskou povinnost.
Fotografie naleznete na tomto odkazu.
                                                                                                                     Předseda

Žádné komentáře:

Okomentovat