čtvrtek 17. června 2010

Akce Plzeň 2010

Dřevěné sudyNa 121. zastávku ve své historii doputoval Pivní fond do Mekky pivního průmyslu plzeňského pivovaru. Neboť je to bohatá organizace, nemuselo se jít pěšky, ale mohl být pronajat autobus renomované firmy Žák.
Původně plánovaný start v 7,30 hod. musel být o 8 min. posunut, neboť několik velkokapacitních borců ještě platilo svoji přípravnou pivní snídani před cestou (v restauraci Horor). Potom se již tato velmi silná výprava v počtu 16ti kmenových členů a 6ti hostů vydala na pouť. Díky benevolenci Předsedy mohli účastníci zájezdu během několika obečerstvovacích zastávek průběžně doplňovat pivní tekutiny.
Výprava dorazila k bráně centra světového pivovarnictví krátce před 12,30 hod. V té chvíli již byl probuzen i "velmičastospící" nejmenovaný člen výpravy pracovně nazvaný V. Prospal. Na nádvoří se skupiny ujali skvělí průvodci pánové Beneš a Kozák, aby tak začala důkladná a odborná prohlídka. Tomuto výkladu velmi zdatně sekundovali někteří skvěle technicky připravení jedinci svými navýsost odbornými dotazy. Po prošmejdění všech částí pivního výrobního procesu dorazila výprava do starých sklepních prostor, kde byl dlouho marně očekávaný chlad, ale především závěrečná stanice putování "Šalanda".
Zde se v čase od 15,00 hod. do 18,45 hod. konala časovka družstev v chlastání piva a požírání řízků a dalších dříve objednaných potravin. Pivo bylo šikovným pánem točeno přímo z velkých dřevěných sudů a donášeno v konvích (mázech) zhruba po 6-7 pivech. Velikost těchto nádob odpovídala úrovni spotřeby a zachránila výčepního od křečových žil. V rámci tohoto závodu bylo dosaženo velmi solidních pivně-rychlostních průměrů. Konečný počet asi 33 vypitých mázů piva se sice nevyrovnal vítězům základní části extraligového hokejového ročníku, ale mezi pozoruhodnosti pivovaru se jistě zařadil. Rovněž po zdánlivě naddimenzovaných 7 kg řízků se jen zaprášilo, neboť se ukázalo, že co se žrádla týče, nemají zvířatka a členové fondu nikdy dost. V rámci zvýšení produktivity pití piva proběhlo několik dovednostních soutěží jako např. závody ve vyexování půllitrů piva, ve kterých poměrně překvapivě, avšak suverénně kraloval J. Thér (MÚ Hronov).
Když se podařilo vytlačit lehce rozjetou skupinu členů a hostů PF ze Šalandy, další její kroky po ráně venkovním vedrem vedly do restaurace Na Spilce. Zde proběhlo lehké vyklusání, odborný seminář na téma "likvidace kuřáků v restauračních prostorách", aby následovalo naklusání do připraveného autobusu a obávaná močopudná cesta zpět. Jak se ukázalo obavy z častých zastávek byly liché, na celou zpáteční cestu stačily pouhé 2 pitstopy sloužící spíše k doplnění zásob nezdolných účastníků zájezdu. Pouze při vystupování v závěru cesty měli někteří tvrděspící a nemilosrdně probuzení hosté s orientací v terénu, ale to se rychle spravilo. O půlnoci se okruh uzavřel a znovu se vystupovalu u zimního stadionu v Hronově. Několik nezdolných alkoholiků neomylně zamířilo do Hororu, aby si zase po dlouhé době dalo několik piv. Tím skončil epochální výlet Pivního fondu tentokrát do pivovaru největšího. Dá se předpokládat, že nyní bude následovat krátká epocha nadšení z Plzně, aby ji v srpnu vystřídala epocha nadšení z Krakonoše (jak bude tato epocha trvat dlouho se neví, neboť termín návštěvy výrobny koňské močky zatím nebyl stanoven).
Akci lze vyhodnotit titulem "Akce PF měsíce června 2010". Dík patří průvodcům p.Benešovi a Kozákovi, dále J.Thérovi za skvělou reprezentaci PF a Předsedova družstva. Dále již nikomu děkovat nebudu, neboť mi není zcela jasné, kdo na akci byl a oficiálně nebyl a kdo na akci nebyl a oficiálně byl.

Zapsal jako vždycky
                                       Předseda, jemuž pomalu ale jistě dochází invence k psaní článků


Další odkazy na fotogalerii a videa.

Žádné komentáře:

Okomentovat