pátek 25. května 2012

Sportování u Lidmanů

U vrtule Tradiční putování Pivního fondu přes hory a Doly zakončené v Penzionu u Lidmanů se tentokrát v důsledku startu T. Strnada v závodě světového poháru horských kol posunulo o týden. Vzhledem ke kvalitě klimatických podmínek se to ukázalo nakonec jako šťastné řešení. Nicméně i v podstatně horším počasí minulého víkendu by to organizace Pivního fondu také zvládla jistě se ctí.
Pod prosluněným nebem se tak na slavnostním startu na zahradě u Předsedy shromáždil slušný počet členů, jenž ještě po průchodu Příčnicí nabobtnal na plných 12. Někteří další choduvzdorní (u některých to je překvapivé přízvisko) přijeli do cíle cesty na kolech, případně byli transportováni autem. Hlavní skupina se přesunula pěším pochodem do tradiční občerstvovačky v Dolích, kde za krásného počasí dokázala zkonzumovat nástřelných 54 piv na rozcvičení.
Poté již došlo k rozdělení na dvě nerovnoměrné skupiny. Skupina líných se proti loňskému roku výrazně rozrostla a pokračovala (pod záminkou spěchu na sledování semifinále MS v hokeji) nejkratší cestou do cíle k Lidmanom. Vrcholové družstvo hyperaktivních a o aktivitu se snažících ve složení Předseda a MUDr. Strnad se přesunulo do druhého výškového táboru na Končinách k dalšímu drobnému pivnímu občerstvení, aby následně dobylo tradičně polský vrchol Boru a po náročné hřebenovce sestoupilo do Penzionu u Lidmanů. Zde již líné družstvo hořekovalo nad prohranou první třetinou hokeje, avšak vesele konzumovalo pivní mok zajídajíce jej na grilu v příjemném venkovním prostředí připraveným masem. Jedinou kaňkou akce byl právě ten hokej a nečekaná poprava od Hlinkovců . Toto těžko stravitelné sousto se však podařilo spláchnout dalšími žejdlíky . Prostor restaurace byl zřejmě po minulých zkušenostech uzavřen a řvoucí stádo PF mělo k dispozici exteriéry včetně živé hudby + společenskou místnost s TV. Ač oba muzikanti – zpěvačka a klávesový multiinstrumentalista – dělali, co mohli, finále Ligy mistrů ve fotbale konkurovat nedokázali.
A tak se centrum zábavy přesunulo znovu do interiéru, tj. společenské místnosti, kde došlo na sledování dalšího klíčového sportovního mače. Alkohol již sehrál své, takže atmosféra byla místy dosti třaskavá. Utkání navíc natolik náročné, že řada členů podlehla spánku. Někteří to zjistili včas a přesunuli se z posledních sil na postele ve svých pokojích, někteří však nic nedbaje místy frenetického řevu pokojně pochrupovali na svých židlích nejevíce známky života. Nakonec skončil duel vítězstvím většiny (Chelsea) a porážkou fašizující menšiny. Poté přijel obětavě Tomášek Hofman za účelem transportu tatínka a strýčka domů. Zbytek skupiny se postupně roztrousil do útrob penzionu, kde sladce usnul.  V průběhu večera se o plynulý příděl stravy a piva vzorně staral nám přidělený kioskář venkovní . Tuto štafetu třímal i po celé nedělní dopoledne, kdy pokračovaly pivní a žrací dorážky zbylých nejvytrvalejších účastníků zasedání. Krátce po poledni došlo na konečné zúčtování, kteréžto prokázalo zvyšující se výkonnost chlastacího komanda PF v porovnání s loňským ročníkem této akce. Tímto končí krátký historický záznam, který musel opět stvořit Předseda, neboť je zřejmě jediným kandidátem vět v Pivním fondu. Akce bez jeho účasti (a že jich časem přibývá a přibývat bude) zůstávají tak i bez komentáře. Bohužel tak mnoho skvělých a mnohdy i zaznamenatelných zážitků této organizace mizí v černé díře zapomnění.

Předseda

Žádné komentáře:

Okomentovat