úterý 28. srpna 2012

Krkonoše na Draka

Strohý popis cesty výjezdního zasedání Pivního fondu. Nečekejte žádné vtipné hlášky.

STŘEDA 22. 8. 2012 - ODJEZD

Důl Kovárna
Hlavní skupina kolařů (neplést s kořalů) se sešla opět na náměstí ve tři hodiny odpoledne. Dopoledne sice pršelo, ale nyní se zdálo, že nás po cestě bude provázet pěkné počasí. Po trase: Hronov, Stárkov, Radvanice, Chvaleč, Trutnov, Mladé Buky, Svoboda n/Úpou, jsme dorazili do Velké Úpy. Jedinou zastávku jsme provedli v hospodě pod viaduktem v Trutnově, kde jsme se občerstvili. Gurin si zde zalaškoval se servírkou na indiánské téma. Nálada byla výborná. Ve Velké Úpě nás čekal závěrečný strmý kopec k chalupě. Dorazili jsme po půl sedmé. Na chalupě Drak již bylo některé osazenstvo, které přijelo auty a přivezlo pivo a batohy.

ČTVRTEK 23. 8. 2012 - LUČNÍ BOUDA NA KOLE

Na čtvrteční den byl naplánován cyklovýlet na Luční boudu, přes nejvýše položené místo, kam lze vyjet v ČR na kole. V pozdním dopoledni jsme vyrazili do Pece pod lanovku na Hnědý vrch. Někteří pokračovali na Lesní Boudu na kole (skupina "A"), ostatní chtěli ušetřit trochu sil a nechali se vyvést lanovkou. Z Lesní boudy hlavní peloton "B" pokračoval přes trasu K1B Nad Tetřevými boudami, K18 a K1A kolem Liščí hory stoupáním na Chalupu Na Rozcestí. Skupina "A" rychle dorazila za hlavním pelotonem a všichni jsme se občerstvili na "Bufetu". Pivo, polévka nebo výborné borůvkové knedlíky. Skupina "C" si krátila cestu náročného stoupání po zelené pěšky na Dvourskou Boudu. Navíc měla defekt, takže jim čelní skupina u obsluhy nechala náhradní duši. Obě skupiny A i B pak společně pokračovali stoupáním na Výrovku a pak ještě větším stoupáním k Památníku obětem hor (asi 1510 m.n.m.) a až závěrečným sjezdem na Luční Boudu. V restauraci se nám podařilo obsadit jeden stůl (bylo zde opravdu narváno) a ochutnali zde vařené polotmavé pivo Paroháč. Nutno říci, že byl prostě "hnusnej". Venku poměrně foukalo. Po rychlém občerstvení se obě skupiny vydali cestou zpět stoupáním do sedla mezi Luční a Studniční horou. Při stoupání proti nim jela (no spíše letěla) skupina "C" (spíše necyklistů), které se též podařilo dorazit do cíle dnešního dne (chvála!). Od Výrovky jsme se pustili prudkým sjezdem K1A do Pece. Sjezd prověřil především brzdy.Výsledkem byly dvoje zavařené brzdy a jeden prasklý drát kola. V Peci na Peci jsme si dali polévku a pivo a užívali si dnešní sice náročnou, ale krásnou projížďku. Kuchaři PF jeli napřed na chalupu připravovat večeři.

Mapa trasy: zde

PÁTEK 24. 8. 2012 - DŮL KOVÁRNA A SNĚŽKA

Ráno nás přivítalo deštěm. Navíc jsme museli brzo vstávat, abychom stihli objednanou návštěvu dolu Kovárna na Sněžce. Již v 8:20 odjížděl autobus skupině "Kovárna" do Pece. Koupili jsme lístky v informačním centru a pak stoupali Obřím dolem s jednou zastávkou na Boudě Pod Sněžkou. U vstupu do dolu jsme obdrželi apartní kombinézy, helmu se světlem (důl není osvětlen) a rukavice. Pořídili úžasné foto před vchodem a vlezli dovnitř. Na jednoho člena okamžitě sedla klaustrofobie ve vstupní štole a vyběhl ven. Našemu průvodci se ho nakonec podařilo přesvědčit, že uvnitř jsou daleko větší prostory a tak mohla prohlídka pokračovat. Mezitím dorazila druhá skupina, která do dolu nešla. Vrcholová skupina v počtu 12 členů se vydala dál Obřím dolem na Sněžku s mezi-zastávkou na polské boudě Slaski dom. Skupina B se vrátila k lanovce na Růžovou horu, aby vrcholovou skupinu počkala na Růžohorkách.
Po občerstvení na polské boudě se vrcholová skupina vydala k vrcholu Sněžky ve větru a mlze. Protože nebylo nic vidět udělali jsme pouze vrcholové foto a pokračovali kolem rozebrané lanovky dolů na Růžohorky. Zde se opět obě skupiny spojily. K poslednímu dnešnímu občerstvení jsme obsadili obě boudy - Děčínskou i Růžohorky. Návrat již byl jednoduchý přes Janovy Boudy zpět na Draka.

Mapa trasy: zde


SOBOTA 25. 8. 2012 - ZÁKAZ VYCHÁZENÍ ZA MOSTEK

Po dvou náročných výletech byl v sobotu den volna. Vyhlášen byl zákaz vycházení za mostek u chalupy. Někteří tento den využili k odjezdu ke svým drahým polovičkám (stejně jako někteří již v pátek večer), aby ostatním zadělali na problémy. "A proč jsi nepřijel taky už v sobotu jako oni?" Bude jistě znít z úst nejedné milované manželky. Zralé jádro organizace vydrželo na chalupě a krátilo si odpočinek dobrým jídlem (o které se staral po celý pobyt vrchní šéfkuchař Leoš!) a pitím, nebo hazardními hrami v karty, či podvečerní Ligou mistrů ve stolním fotbale.


NEDĚLE 26.8.2012 - ZÁVĚR A ODJEZD

Poslední osazenstvo chalupy, které vydrželo až do neděle, se probudilo do zmoklého rána. Poklidili chalupu a nanosili společné i osobní věci k našim stěhovacím vozům. Ke zpáteční cestě v sedle kola se vydala už jen hrstka nejsilnějších - fyzicky i psychicky.
Závěrem lze výjezdní zasedání hodnotit jako velmi zdařilé. Konečné výsledky vypitých piv snad dodá místopředseda ke zveřejnění 649 za celý pobyt a předseda jistě pracuje na zpracování finanční situace. Celé členstvo si bylo vědomo nedobré finanční situace spolku a na jednotlivých občerstvovacích zastávkách většinou konzumovalo pouze jediné pivo.

V popisu chybí popis toho nejlepšího - večerní zábavy. Tyto informace jsou ovšem nezveřejnitelné. Takže sorry.


Žádné komentáře:

Okomentovat