pondělí 25. července 2011

Doly

DolyJelikož organizace Pivního fondu ctí tradice, uskutečnila se v pořadí již 135. akce stejně jako v minulých letech v podobném termínu, tj. 23.7.2011, v zahradním komplexu restaurace v Dolech.

Tradiční začátek v 14,30 hod. většina členů nemohla stihnout, neboť se v poledních hodinách zúčastnila svatby nečlena J.Šnajdra na novoměstském zámku. Po ní se téměř hodinu čekalo na odchod svatebčanů z útrob zámku, aby mohlo propuknout několik vtipných soutěží z kuchyně J.Ševců. Svatebčané si vedli zdatně a prohráli několik flašek tvrdého chlastu (jinak to ani dopadnou v žádném případě nemohlo). Měl to Honzík hezký. Pak už ale došlo na běžné povinnosti člena PF a na přesun do dějiště další akce.

Rodina Kubíkova se zhostila pořadatelství, jak je ostatně dobrým zvykem, na výbornou. Hoteliér p.Kubík se skvěle pohyboval a doručil členům celkových 119 piv. Do toho se ještě někteří nevařící a nepečící členové přikrmili výbornými klobáskami. Valná většina si díky aktivitě MUDr. Strnada M. mohla opéci na ohni buřtíky. Odpoledne bylo okořeněno několika prestižními duely petanque (vrhání koulí na cíl, v několika případech i na živý). Ve večerních hodinách proběhla řada výrazně dovednostních soutěží ve vrhání všeho na dálku (od kamenů až po prázdné sudy, na plné již nedošlo), které vymýšleli nápadití Frýba J. a Strnad M. Na závěr došlo i na některé skoroartistické pokusy v ježdění na sudu atd.

Opékání vuřtů

Většina alkoholem posilněných účastníků odjela ve večerních hodinách na kolech a zatím nejsou překvapivě Předsedovi hlášeny žádné ztráty. To ovšem neznamená, že by se dal cyklistický přesun hodnotit jako zcela bezproblémový. Skupinka nejvytrvalejších členů slavnostně zakončila akci v útrobách restaurace, když si z iniciativy J. Ševců lila do útrob chřtánů malé kořalky v poměrně velkém množství a kvalitě. Následoval pěší pochod "poloslepých Bulharů" za svitu mobilních telefonů temnými hvozdy do Žďárek, kde byli vysvobozeni odvozem obětavé Jany Ševců.

Tímto předává Předseda slovo kronikáři PF M.Ambrožovi, který bude informovat širokou obec čtenářů o dalším soustředění PF v Krkonoších.

 

Předseda

 

Fotky z akce

Žádné komentáře:

Okomentovat