středa 31. srpna 2016

U Policie v Dolcích

Úterý - příjezd

Odjezd hlavní skupiny cyklistů (pěti statečných) byl v úterý v 16:30 tradičně z hronovského náměstí. Další dva členové zvolili delší individuální trasu. Postupně se na chatu v Dolcích dostalo (auty nebo autobusem) 12 členů, kteří byli doplněni následující den o další čtyři, takže celkem mělo osazenstvo 16 členů, což bylo nebývale hodně a byli jsme za to rádi.
Trasa: Hronov - Dolce

Středa - Výlet na Les Království

Následující den byl naplánován společný cyklo-výlet na přehradu Les Království. Po úvodním prologu do Pilníkova následovalo zdlouhavé stoupání k "vrtuli" v nádherném vedru a přes Kocléřov a Hájemství jsme lesním sjezdem stanuli až u přehrady.

Trasa: Dolce - Les Království
Několik snímků na hrázi a pak už pivo v bufetu "U Sparťana". Někteří i pojedli na posilněnou před návratovou rovinatou etapou. Jen nejstarší člen pelotonu z týmu "Brbla & Rejpal" si nic nedal, a celou zpáteční cestu přes Nemojov, Debrné a Chotějovice nám to dával hlasitě najevo. Zastavili jsme až u rybníka Dalibor v nově otevřené rybářské baště na Krákoru za neuvěřitelných 16 kaček. Ani to nebylo Brblovi moc po chuti. Odtud jsme se trousili v různých skupinách, vždyť do chalupy to bylo co by půllitrem dohodil.
Po příjezdu jsme se šli ještě osvěžit do vody a zjistit, zda rybáři něco chytili - no rybu jsem žádnou u nich neviděl, ale opici určitě jednu nebo dvě. Večer jsme pak upekli krkovici a hráli některé hazardní hry, jako Bulku a kostky.

Čtvrtek - beach volejbal a koupání

Počasí bylo nádherné. Takových dní za celé léto bylo pomálu a tak původní varianta výletu vlakem do Vrchlabí do pivovaru padla a raději jsme se šli koupat. Bratři Kosové byli v přípravě na vrchol cyklistické sezóny, tak ti objeli asi 5 okolních pivovarů, zatímco my ostatní, co zůstali v kempu jsme sehráli turnaj v plážovém volejbale. Sranda u toho byla veliká. Rybáři dělali jako by nic.
K večeři byla dršťková polévka, kterou si někteří členové museli přecedit. (Jak to žužlavý může někdo pozřít - pozn. red.)

Pátek - znova turnaj

Pro velký úspěch (nejen sportovní, ale taky proto, že počasí bylo stále na jedničku) jsme zopakovali turnaj v plážovém volejbale. Rozděleni do výkonnostních košů jsme sehráli zápas 5 na 5. Volejbal pak gradoval vyhecovaným exhibičním soubojem Kosáků proti neregistrovaným. Tady měli Kosové zřejmě ještě tretry na nohách. Následovalo koupání.
Večer jsme pak otočili kuřata a pokračovali ve sportovních soubojích v petanque. Někteří, jako již tradičně, ujížděli již k domovu! To tu kurňa nemůžou zůstat o den dýl!

Sobota - úklid a odjezd

Závěr výjezdního zasedání, poklidná snídaně, úklid celé chaty a postupné rozjíždění různých skupin domů. Hlavní skupina měla pouhé tři členy, kde se v Poříčí i Houda odpojil a tak návrat již moc sportovní nebyl.

Závěr

Místo, chalupa i počasí se nám moc líbilo a tak bychom to za rok rádi zopakovali. Takové bylo nedělní hodnocení akce U Pilouse, kde se nás opět nebývale sešlo. I žrádla bylo tak akorát.

Čísla

Piva

Náchod 11° - 420 (7 x 30 l)
Náchod 12° - 60 (1 x 30 l)

Počet vypitých piv celkem: 688
Průměrná spotřeba osoba/den: 12,28
Počet různých druhů piva: 15 druhů (Primator 11, Primator12, Kozel 11, Budvar 10, Krakonoš 12, Plzeň 12, Tambor 12, Svijany 11, Fries 12, Trautenberk 13, Paroháč 12, Medvěd 12, Hendrych, Kaštan, Gambrinus 10)

Žrádlo

Krkovice: ? kg
Kuřata: 5 ks
Utopenci: 2 kýble

Ubytování

Celkem: 17.200 Kč


Žádné komentáře:

Okomentovat