středa 26. dubna 2017

Pivní fond na Hrad!

U příležitosti historického jubilea konání 200. akce Pivního fondu se uskutečnila historická návštěva této slovutné organizace na historickém Pražském hradě. Proto jsem se rozhodl výjimečně tuto událost zaznamenat na stránkách PF pro další generace. Ráno početná skupina 15ti členů a jednoho hosta odcestovala předem zarezervovaným meziměstským Hikari do přestupní stanice Starkoč. V tomto velkém železničním uzlu jsme přestoupili na superrychlík Krakonoš a odcestovali do matičky měst. 
Na pražském hlavním nádraží došlo v bočním větru k dělení skupiny a ke zmatku u odpadlíků. Vše se spojilo znovu před Hradem při čekání na bezpečnostní kontrolu. A tak mohla kompletní výprava vyrazit na Hrad. Nejmenovaný vysoce postavený policejní úředník nám obětavě zajistil VIP prohlídku hradních prostor. Následovala však další ještě důkladnější osobní prohlídka a odzbrojení několika překvapivě ozbrojených mužů (nože). Nakonec byla překonána i tato překážka a jelikož neproběhla kontrola na alkohol v krvi, exkurze mohla začít. Ujala se násl sličná průvodkyně Tereza a po překonání řady všetečných a ne vždy úplně vtipných poznámek jednoho nejmenovaného člena proběhlo vše naštěstí bez větších rušivých momentů. Došlo i na focení ve všeobecně z médií známých prostor. V závěru se někteří pokusili ještě neúspěšně zasáhnout do výměny stráží.  
Následoval sestup Nerudovou ulicí s krátkou zastávkou ve sparťanské hospodě U Kocoura na 1 Plzeň a další přesun do dějiště 200. zasedání Lokálu U Bílé Kuželky. Došlo na velmi slušnou konzumaci piva i potravy, v jednom případě i na krátký odpočinek. Jelikož kultury nebylo ještě dost a cesta na hlavní nádraží byla dlouhá, výprava dokázala ještě navštívit další významnou památku a to hospodu U Pinkasů. Zde došlo k mezinárodnímu polití Předsedy pivem a vyrazilo se na vlak. Silný vítr znovu roztrhal skupinu, takže byl skoro zázrak, že celá výprava nakonec do vlaku dokázala nastoupit. Po doplnění zásob na přestupní stanici v Hradci Králové následoval téměř neustávající řev až do cílové stanice. Slyšet to bylo snad až tam v Karviné. Ti, které celodenní konzumace ještě neuspokojila, putovali na dorážku na bowling. Významné jubileum v dějinách Pivního fondu tak bylo celkově vzato důstojně oslaveno a průměr piv 10,6 na osobu je poměrně slušný. Když k tomu připočteme v průměru dalších 5-10 plechovkáčů cestovních (každý dle svých potřeb) na jednu osobu, dostaneme se na průměr lehce hraničící s prasečinou.

                         

                                                                  Petr Š.

Fotogalerie zde

Žádné komentáře:

Okomentovat