pondělí 31. ledna 2011

Žádní chlíváci na Chlívcích

Cestou do Chlívců131. akce Pivního fondu zavítala, jak se již stává tradicí o poslední lednové sobotě, do restaurace na Chlívcích.

A znovu se ukázalo, že volba to nebyla špatná. Přesun byl opět proveden v několika skupinách. Hlavní peleton odcestoval po dlouhém myšlenkovém pochodu a několika zvratech v uvažování autobusem na Horní Kostelec. Dále pak pokračoval pěším pochodem v nádherném počasí přes Krkavčinu, podél Švédského vrhu na Větrák až do cíle. Z této velké skupiny se oddělila dvojice ve složení Kos-Kos, která absolvovala lyžařskou projížďku. Úvodní pasáž probíhala v zaplněné restauraci na tanečním sále a společnost Pivního fondu zde ještě nebyla nejhlučnější. V těchto chvílích ji totiž s přehledem předčili zde přítomní a velmi dobře vyježdění běžkaři. Po příjezdu dalších menších skupinek zbývajících účastníků zasedání došlo k infiltraci do výrazně teplejšího prostředí hlavního sálu. Zde se začalo postupně ukazovat, že u příležitosti akce zakoupený a většinou členů PF milovaný Opat 12 kvasnicový (pracovně nazývaný Malvaz) tentokrát opíjí. Projevilo se to na stoupající hladině decibelů.

Prvním zlatým hřebem akce byla parlamentní rozprava prošpikovaná několika hlasováními, která byla postupně revokována. Uzlovým bodem jednání bylo strategické rozhodnutí, která hospůdka bude poctěna příští návštěvou této ctihodné organizace. Do banku bylo vloženo několik restaurací a hlasování mělo být původně dvoukolové, avšak v průběhu večera se z něho stalo mnohakolové. Předseda volební komise M.Guma a předseda rozpočtového výboru Předseda měli plné ruce a huby práce, aby složitou situaci zvládli. Nakonec se v poslední vlně hlasovalo aklamací s průkazkou v ruce. Tento klíčový návrh nakonec rozhodl, neboť hlas několika zapomětlivých členů bez průkazky chyběl restauraci ve V.Srbské a v tomto těžkém boji se tak nakonec prosadili příznivci návštěvy Besedy ve V.Poříčí. Tito úspěšní lobbisté totiž slíbili takřka vše, dokonce i to, co nelze na těchto stránkách publikovat. Postupně došlo i díky opíjejícímu Malvazu na obrovský řev sprostonárodních písní, který byl krásnou vzpomínkou na mladá léta a téměř rozhoupal celé stavení. Po tomto vyčerpávajícím programu, při němž se nezapomínalo ani na chutné pokrmy místní kuchyně, se zasedání změnilo v bitevní pole po bitvě. Kolem stolu bez pohybu pochrupovalo několik zcela vyčerpaných členů, zatímco ti živější se napájeli chodníčkovou kořalkou.

Pochvala před roztočenou pípou.

Nakonec bylo toto ožralé stádo naloženo do vozu obětavě přijedších řidičů a především řidiček. Pan Bartoň st. byl za svoji obětavost zaslouženě pochválen Předsedou a vyfocen před roztočenou pípou. Touto cestou patří dík dalším transportujícím - Magdě Novotné, Petře Strnadové a Lence Hofmanové. Hoši a holky děkujem, že jste nás zachránili před umrznutím na cestě, některé před smrtí na běžkách. Celkem prošlo hrdly členů Pivního fondu pěkných 157 piv, což čítá průměr na hlavu 9,81 piva a věřte, že to bylo znát.

Předseda

Žádné komentáře:

Okomentovat