sobota 14. května 2011

U Lidmanů znovu s pochvalou

Na startu akce133. akce Pivního fondu tentokrát zabrala členům a potažmo jejich manželkám a přítelkyním takřka celý víkend.

A mezi námi chlapci, byl to povedený víkend. Předseda objednal vyjímečně skvělé počasí, takže se ve 12 hod.razilo od jeho domu na cestu. Nedorazil pouze líný Kos, ostatní nelíní členové přišli včas (Houda nešel). Bratři Hofmanové a Frýba J. se tradičně věnovali svým rodinám, takže jejich pofidérní účast se rodila až na samém konci pochodového cvičení (rozuměj u Lidmanů). Po trase Kaučák-Prase dorazila výprava na první občerstvovací stanici do Dolů. Zde se připojili i pololíní Lokvenc  a Ševců a v tradiční pohodové atmosféře bylo vypito nástřelných 54 piv. Obsluha (p.Kubík) byla znovu mladicky skvělá, pouze počty těžké. V rámci této krátké (zhruba 2hodinové zastávky) došlo k rozdělení na skupinu "nadále se občerstvující" a "Pstruh".

K jejich opětovnému spojení došlo u polského skanzenu ve Stroužném, kde se skupina "Pstruh" dorážela klobásou. Někteří z pátku zmatení členové si zde objednali pivo Gambrinus, které zde v životě neviděli. Po těžkém výslupu následovala kratší zastávka na Končinách, kde naši skupinu pohostili Maruška s Erichem Myslivcem. Po této vtipné ouvertuře došlo na další těžké stoupání na Bukovinu Klodzskou. Zde si všichni užili neuvěřitelného výhledu do kraje, neboť do té doby nechlastali přes míru. Poté pochodové cvičení pokračovalo úbočím Boru, kde se část kvalitních turistů oddělila a dobila postupně českou vyhlídku a následně na černo i polský skorovrchol. K opětovnému spojení všech skupin, i těch k chlastacímu účelu na místo dovezených, došlo znovu v příjemném prostředí zahrádky restaurace u Lidmanů. Zde se podařilo dolikvidovat jako předkrm před večeří celý den opékanou vepřovou kýtu. V dalším průběhu akce se členové rychle pohybovali pivo od piva, od žrádla ke žrádlu. Konečný sčot se zastavil až v neděli mezi nadránem a polednem na konečné cifře 234 vypitých piv a několika pozřených zvířat (vepř, kuřata atd.). V rámci příjemně tráveného večera došlo na osedlání na zdi dlícího k jinému účelu zastřeleného jelena, plus na další bouřlivě projednávaná témata. Všichni se poměrně dobře a hlučně bavili, kromě R.Hofmana, jenž zvolil taktiku "přijel-lehce pozřel-tvrdě usnul-probuzen-odvezen" (místostarostův lehký krátky tlukot špačků nestál ani za řeč). S probuzeným Radošem zhruba ve stejný čas odcestovalo několik dalších víceméně změklých členů Pf. Ostatní zdárně překonali půlnoc, aby v nedělním dopoledni lehce zhodnotili zdárný průběh akce a poté odcestovali díky neuvěřitelné vstřícnosti a obětavosti manželek a přítelkyň do svých domovů. Někteří museli odjet dříve, alebrž se stali obětí tradiční Houdovi až chorobné dochvilnosti. Nicméné akci lze hodnotit jako poměrně úspěšnou, všichni se zplna hrdla napili na počest zotavujícícho se a v nemocnici dlícího člena PF Dr.Zvířete. Tímto mu provolejmež ještě jednou sláva (stejně tak i Pivnímu fondu) a popřejme zdárného a rychlého vyzdravění se.

Jako vždy zapsal

Předseda

 

P.S.: příště se snad jede do Bernarda (kousek od Hliníka) a doufám, že to zapíše konečně někdo jiný.

Žádné komentáře:

Okomentovat